RUITERFIT ALKMAAR E.O

Aanvullende training voor ruiters, op locatie!

RUITERFIT LANGEDIJKER E.O. De Langedijker Sport Unie heeft in samenwerking met ruiters en ervaren pilates instructeurs gewerkt aan een innoverende RuiterFit training. Binnen de ruiter sport worden paarden vrijwel alle dagelijks getraind om uiteindelijk tijdens wedstrijden alle kracht en conditie te benutten. Vergeten ruiters hun eigen lichaam dan niet?

 

Het afgelopen jaar zagen wij een ontwikkeling waarbij ruiters zich af gingen vragen of zij zelf nog iets extra’s konden doen in hun ontwikkeling als ruiter. Binnen de Sport Unie zijn wij aan de slag gegaan in samenwerking met ruiters en ervaren pilates instructeurs. Door onze kennis en expertise te bundelen kwamen wij al snel tot een effectieve trainingsmethode.

 

Het concept voor ruiterfit trainingen is nu zover uitgewerkt dat wij in staat zijn gemakkelijk de training op locatie te organiseren. Dit kan op maneges zelf, of desnoods een park in de buurt. De training is er om balans, souplesse en mobiliteit te verbeteren in combinatie met een uitdagende kracht training voor het gehele lijf.

 

Door je eigen lichaam op een gerichte manier te trainen kan je een perfecte balans in het zadel krijgen. Hierdoor ontwikkel je een onafhankelijke zit en zit je het paard niet meer in de weg met je eigen lichaam. Meer gevorderde dressuur ruiters zullen ook opmerken dat zij door meer kracht ontwikkeling in buik, rug enzovoorts zelf rechter worden, wat natuurlijk een rechter paard tot gevolg heeft.

 

Door middel van variërende oefeningen vanuit de pilates wordt de ruiter op de proef gesteld. Tijdens de les leer je beter je houding te controleren en worden je spieren sterker en soepeler. De training is toegepast op ervaren, en onervaren ruiters om te zien welke veranderingen er zouden plaatsvinden na 8 weken training.

 

De ontwikkelingen bij ervaren ruiters waren snel te merken in het bewust zijn en corrigeren van de houding in combinatie met een verbeterde zit. Bij onervaren ruiters waren de resultaten nog veel duidelijker te merken doordat naast de houding, vooral het balans met sprongen vooruit is gegaan. Alle deelnemers voelden zich energieker en waren zich veel bewuster van hun bewegingen. Een groot succes!

 

Wilt u meer informatie over ons RuiterFit aanbod, neem dan contact op via info@langedijker-sportunie.nl of bel naar 06 54 32 29 62.

Ruiter Fit op vrijwel alle locaties mogelijk!

Ruiter Fit op vrijwel alle locaties mogelijk!