NLP – Een nieuwe benadering van veel voorkomende klachten

 

 

 • Hoofdpijn
 • Nek- en rugklachten
 • Maag- en darmklachten
 • Hart- en vaatziekten
 • Verminderde slaapkwaliteit
 • Opgejaagd gevoel
 • Hyperventilatie
 • Overgewicht
 • Depressie
 • Burn-out

 

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) komt voort uit het bestuderen van succesvolle mensen met uitzonderlijke kwaliteiten. Onderzoekers vroegen zich in de jaren zeventig af waarom sommige therapeuten in zeer korte tijd resultaten kunnen behalen, terwijl andere therapeuten een veel langere tijd daarvoor nodig hebben bij hetzelfde probleem.

 

In andere woorden, wat is de succesformule van deze therapeuten en hoe kunnen we deze succesformule toepassen.

 

Michael Smit – Uitbreiding van kennis & skills

 

Mijn naam is Michael Smit, 25 jaar en ik werk sinds 2010  binnen de sport en sportverzorging. Tijdens mijn werk heb ik te maken gehad met zowel mensen in de paramedische fitness (proces na fysiotherapie) en in de massagepraktijk.

 

Met een kleine 3000 massagebehandelingen in de handen en het begeleiden van honderden mensen in de (paramedische) fitness zag ik al snel een sterk verband tussen gedrag en herstelvermogen.

 

Gedurende dit leerproces kwam de opleiding tot NLP Practitioner op mijn pad. Tijdens de opleiding begonnen de puzzelstukjes massaal op hun plek te vallen bij het onderzoeken van het verband tussen herstelvermogen en gedrag.

 

NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren

 

NLP bestaat uit de wisselwerking tussen drie elementen:

 

 1. Modelleren – menselijke vermogens overdraagbaar maken met behulp van psychologische technieken.
 2. Analyse van de subjectieve ervaring – het bepalen van patronen in de beleving.
 3. Communicatietechnieken – manieren om harmonieuze relaties op te bouwen en boodschappen te verhelderen en te versterken.

 

Een korte beschrijving van NLP is hoe we onze taal (zowel intern als extern) en gedrag gebruiken om de door ons gewenste, (zintuigelijk)specifieke doelen te bereiken.

 

Praktische toepassing van NLP

 

NLP kent zowel een theoretische kant als een praktische kant.

 

 • Leer jouw gedachten, stemming en gedrag te herkennen en beïnvloeden.
 • Leer doelen stellen die je ook gaat halen
 • Leer het optimaal inzetten van jouw vaardigheden
 • Leer optimaal communiceren met zowel jezelf als anderen

 

Ervaringen na het combineren van NLP bij fysieke klachten

 

Over de afgelopen jaren heb ik als masseur een stijging gezien in spanningsklachten bij zowel jongeren (20 – 30) als ouderden (50+). Deze spanningsklachten gingen vaak in combinatie met maag-en darmklachten, onverklaarbare spier-en gewrichtspijn, rug/ nekklachten en verminderde slaapkwaliteit.

 

Naast de  reguliere massage-behandelingen ben ik bij een groep cliënten NLP gaan toepassen om gedrags-en denkpatronen te gaan herkennen die tot spanning en/of stress leiden en deze groep cliënten te leren hoe ze dit kunnen aanpassen of doorbreken.

 

Binnen een periode van enkele weken ervaren de cliënten in deze groep een sterke verandering in hun energieniveau, motivatie en was er een vermindering van fysieke klachten. Bij een aantal van de cliënten was er zelf sprake van het volledig verdwijnen van fysieke klachten die al jaren een terugkerende rol speelde in hun werk-en privéleven.

 

Kennis maken met Neuro Linguïstisch Programmeren?

 


Herken jij jezelf in dit patroon en ben je klaar om het roer om te gooien. Neem dan contact op voor een vrijblijvend intakegesprek via info@langedijker-sportunie.nl of bel naar +31654322962

 

NLP voor bedrijven

 


Burn-out staat met stip op een onder de meest voorkomende beroepsziekten. De kosten van een werknemer met een burn-out komen al snel uit op 60.000€ per jaar. NLP is een van de middelen die kan worden ingezet bij het voorkomen van het burn-outs onder het personeel.

 

 

CONTACT

 

NLP Alkmaar

NLP Alkmaar

NLP Alkmaar

Langedijker Sport Unie

NLP – Een nieuwe benadering van veel voorkomende klachten