28 dagen Plank-Challenge

bij GMA Sports –CHECK HET FACEBOOK EVENT

 

“Wat als je in vier minuten je postuur volledig kan laten veranderen? Te mooi om waar te zijn? Probeer onze 28-dagen plank challange en ervaar het verschil.”

 

De 28-dagen challange kan een start zijn naar een gezondere levenswijze en een strakker postuur. Tijdens de verloop van de challange zul je langzaam en zeker je uithoudingsvermogen en kracht voelen verbeteren. Het is een proces richting geweldige resultaten. Wil je meer weten? Lees dan verder over wat je kunt doen in iets minder dan een maand!

Bootcamp geestmerambacht

GMA Sports – bootcamp in het Geestmerambacht.

 

 

 

 

 

 

 
De Uitdaging!

De ‘plank-challange’ moet worden volbracht in 4 weken. Je begint relatief kort met 20 seconden planken. Makkelijk, toch? Langzaam en zeker bouw je je uithoudingsvermogen op tot vier minuten tijdens de laatste dagen. Je kunt dit schema volgen:

 

Dag 1 – 20 seconden
Dag 2 – 20 seconden
Dag 3 – 30 seconden
Dag 4 – 30 seconden
Dag 5 – 40 seconden
Dag 6 – rust
Dag 7 – 45 seconden
Dag 8 – 45 seconden
Dag 9 – 60 seconden
Dag 10 – 60 seconden
Dag 11 – 60 seconden
Dag 12 – 90 seconden
Dag 13 – rust
Dag 14 – 90 seconden
Dag 15 – 90 seconden
Dag 16 – 120 seconden
Dag 17 – 120 seconden
Dag 18 – 150 seconden
Dag 19 – rust
Dag 20 – 150 seconden
Dag 21 – 150 seconden
Dag 22 – 180 seconden
Dag 23 – 180 seconden
Dag 24 – 210 seconden
Dag 25 – rust
Dag 26 – 210 seconden
Dag 27 – 240 seconden
Dag 28 – tot je niet meer kan (post in the comments!)

 

Hoe voer je op de juiste manier een de ‘plank’ uit?

 

Het geheim van geweldige resultaten zit hem in de juiste uitvoering van de plank positie, aldus Michael Smit van GMA Sports.

  1. Check de positie van de armen, of deze op de juiste manier staan. Ellebogen moeten direct on de schouder staan voor de juiste verdeling van druk.
  2. De rug moet tijdens de gehele duur van de oefening recht blijven. Voorkom onnodige ronding van de rug, wat voor onnodige druk op de nek en rug zorgt.
  3. Zorg er voor dat je de core aangespannen houdt tijdens de oefening, zodat deze hier ook sterker van wordt.
  4. Houd de benen iets uit elkaar. Houd de stand van de heupen in de gaten tijdens de oefening. Er zou geen extra druk moeten komen op de heupen. Pas zo nodig de afstand tussen de voeten aan.
  5. Pas op dat je de ademhaling niet vast zet, Blijf door ademen. Hierdoor kun je de oefeningen makkelijker vol houden, en bouw je minder (onnodige) spanning op.

Waarom planken?

 

  1. Verbetering van postuur. Zoals hierboven beschreven, tijdens het planken maak je vol op gebruik van je core. Tijdens de challage zullen deze spieren zich gaan ontwikkelen en spannen voor een strakkere look.
  2. Verbetering van de houding. Omdat de buikspieren een belangrijke rol spelen in het vasthouden van de juiste houding, zal je merken dat je gemakkelijker recht op kunt blijven staan en meer bewegingsvrijheid ontwikkeld.
  3. Verbetering van flexibiliteit. Je flexibiliteit zal verbeteren door het uitvoeren van de plank oefening. De schouderbladen ‘stretchen’ tijdens de oefening, wat meer bewegelijkheid in de schouders geeft, aldus Michael Smit trainer bij GMA Sports.

TIJDELIJKE ACTIE: 3 maanden onbeperkt sporten bij GMA Sports voor maar 27,50! Deal in samenwerking met Social Deal! LINKJE: https://goo.gl/2dtcAk

Bootcamp geestmerambacht

GMA Sports – bootcamp in het Geestmerambacht.

28 dagen Plank-Challenge